Startup tähtää laatu edellä 3d-tulostusmarkkinoille

Valitsimme kumppaniksi Laineen, koska sieltä löytyy tarvitsemaamme vahvaa osaamista
– Petri Heino, Mehta Heino Industries Oy

Kahden insinööriopiskelijan perustama Mehta Heino Industries kehitti 3d-tulostimen, jonka valtteja ovat laatu ja nopeus. IPR-salkun rakentamisessa startup hyödyntää Laine IP:n osaamista.

Syksyllä 2015 perustettu yritys on nyt siirtymässä tuotekehityksestä uuteen vaiheeseen.

Kaksi nuorta miestä seuraa keskittyneesti pöydällä surisevan 3d-tulostimen työn etenemistä kasvuyrityskeskus A Gridin tiloissa Espoon Otaniemessä. Tämä on startup-yritys Mehta Heino Industriesin toimitila, jossa yrityksen perustajat Santosh Mehta ja Petri Heino ovat kehittäneet ideaansa kohti valmista tuotetta.

“Tuote on valmis, ja sitä pilotoidaan pienimuotoisessa tuotannossa. Seuraava askel on aloittaa laitteiden valmistus suomalaisella sopimusvalmistajalla,” Santosh Mehta sanoo.

Pienistä valmistussarjoista on tarkoitus siirtyä suurempaan tuotantoon, kun 3d-printteri on saatu lanseerattua Euroopan markkinoille. Yritys hakee myös parhaillaan rahoittajia liiketoiminnan kasvattamiseen.

“Etsimme aluksi tuotteellemme pilottiasiakkaita Suomessa. Niitä voivat olla esimerkiksi oppilaitokset. Kotimaasta saatuja referenssejä hyödynnämme sitten, kun lähdemme markkinoimaan tulostinta ulkomaille,” says Petri Heino.

Kilpailuvaltteina nopeus ja laatu

IPR-salkku rakentuu yhteistyöllä

Innovaatiosetelistä paljon hyötyä


Aiheesta kirjoitti Matti Remes

Read more: https://www.laineip.fi/startup-tahtaa-laatu-edella-3d-tulostusmarkkinoille/
Published on March 18, 2019