MHI3D Printer at Riihimäki Prison (Rikosseuraamuslaitos)

Mikko Martikainen is in the picture with MHI3D Printer.

Riihimäen metallialan koulutus esimerkkinä vankilakoulutuksen päivittymisestä nykytarpeisiin

Riihimäen vankilassa vanki voi suorittaa ylioppilastutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon sekä osallistua valmentavaan koulutukseen. Yksi ammatillisista koulutusaloista Riihimäen vankilassa on kone- ja tuotantotekniikka, jonka valinnaisena osana on esimerkiksi 3D-tulostus.

– 3D-tulostus on hieno esimerkki siitä, miten perinteisen metallialan osaamisen, kuten hitsaamisen, rinnalle kehitetään uutta osaamista vastaamaan nykyisiä työelämän tarpeita, kertoo Riihimäen vankilan opinto-ohjaaja Juuso Antikainen.

Antikaisen mukaan 3D-tulostus on ollut suosittu valinnainen, sillä sen suorittaa valtaosa metallialan koulutuksen suorittajista.

Oppilaitos- sekä sidosryhmäyhteistyön merkitys on Riihimäen vankilakoulutuksen järjestämisessä ilmeinen.

– Vaikka 3D-tulostus ei olekaan kallista, meillä Riihimäen vankilassa tämän koulutuksen osan toteuttamisen on mahdollistanut Riihimäen konepajakoulun Säätiön taloudellinen tuki. Rahaa tärkeämpää on ammatillinen erityisosaaminen, joka meille tulee yhteistyökumppani Hyrian taholta, Antikainen kiittää.

Published at Rikosseuraamuslaitos webpage — https://www.rikosseuraamus.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteetjauutiset2021/ylipuoletvangeistailmanperuskoulunjalkeistatutkintoa-vankilaopetusvaylaosaamisenkehittamiseenvankeusaikana.html

Published on: May 14, 2021